Наносистемы: физика, химия, математика
RUS  ENG    ЖУРНАЛЫ   ПЕРСОНАЛИИ   ОРГАНИЗАЦИИ   КОНФЕРЕНЦИИ   СЕМИНАРЫ   ВИДЕОТЕКА   ПАКЕТ AMSBIB  
Общая информация
Последний выпуск
Архив
Правила для авторов

Поиск публикаций
Поиск ссылок

RSS
Последний выпуск
Текущие выпуски
Архивные выпуски
Что такое RSS



Наносистемы: физика, химия, математика:
Год:
Том:
Выпуск:
Страница:
Найти






Персональный вход:
Логин:
Пароль:
Запомнить пароль
Войти
Забыли пароль?
Регистрация


Наносистемы: физика, химия, математика, 2016, том 7, выпуск 4, страницы 774–779
DOI: https://doi.org/10.17586/2220-8054-2016-7-4-774-779
(Mi nano283)
 

Эта публикация цитируется в 2 научных статьях (всего в 2 статьях)

In-situ functionalization of aniline oligomer onto layered graphene sheet and study of its application on electrochemical detection of ascorbic acidin food samples

S. Devasenaa, S. Meenakshib, R. Sayeekannana, K. Pandianb

a Department of Chemistry, Thiagarajar College, Madurai–625009, India
b Department of Inorganic Chemistry, University of Madras, Guindy, Chennai–600025, India
Аннотация: Aniline oligomers are considered as one of the electron transfer mediators for the electrochemical oxidation of ascorbic acid. The electrochemical oxidation of ascorbic acid was investigated using aniline oligomerfunctionalized polymer modified electrode. In the present investigation, we demonstrated a novel methodology for the in-situ modification of aniline oligomer onto the layered graphene sheet by using diazonium salt form as precursor molecule. An enhanced electrocatalytic current was obtained for the oxidation of ascorbic acid using aniline pentamer-functionalized reduced graphene oxide (APrGO). Detailed studies have been carried out to study the surface modified rGO by FTIR spectroscopy. A linear relationship between peak current against the concentration of ascorbic acid was observed within the ranges from 1$\mu$M to 10$\mu$M. The detection limit was measured at signal/noise (S/N) of 3. The present method can be utilized for the electrochemical detection of ascorbic acid present in food products like fruit juices.
Ключевые слова: graphene oxide, pentamer, voltammetric method, ascorbic acid, food samples.
Поступила в редакцию: 03.05.2016
Исправленный вариант: 25.06.2016
Реферативные базы данных:
Тип публикации: Статья
PACS: 82.47.Rs
Язык публикации: английский
Образец цитирования: S. Devasena, S. Meenakshi, R. Sayeekannan, K. Pandian, “In-situ functionalization of aniline oligomer onto layered graphene sheet and study of its application on electrochemical detection of ascorbic acidin food samples”, Наносистемы: физика, химия, математика, 7:4 (2016), 774–779
Цитирование в формате AMSBIB
\RBibitem{DevMeeSay16}
\by S.~Devasena, S.~Meenakshi, R.~Sayeekannan, K.~Pandian
\paper In-situ functionalization of aniline oligomer onto layered graphene sheet and study of its application on electrochemical detection of ascorbic acidin food samples
\jour Наносистемы: физика, химия, математика
\yr 2016
\vol 7
\issue 4
\pages 774--779
\mathnet{http://mi.mathnet.ru/nano283}
\crossref{https://doi.org/10.17586/2220-8054-2016-7-4-774-779}
\isi{https://gateway.webofknowledge.com/gateway/Gateway.cgi?GWVersion=2&SrcApp=Publons&SrcAuth=Publons_CEL&DestLinkType=FullRecord&DestApp=WOS_CPL&KeyUT=000387463500040}
Образцы ссылок на эту страницу:
  • https://www.mathnet.ru/rus/nano283
  • https://www.mathnet.ru/rus/nano/v7/i4/p774
  • Эта публикация цитируется в следующих 2 статьяx:
    Citing articles in Google Scholar: Russian citations, English citations
    Related articles in Google Scholar: Russian articles, English articles
    Наносистемы: физика, химия, математика
    Статистика просмотров:
    Страница аннотации:33
    PDF полного текста:12
     
      Обратная связь:
     Пользовательское соглашение  Регистрация посетителей портала  Логотипы © Математический институт им. В. А. Стеклова РАН, 2024